Heeft u hulp nodig of vragen? 0492 – 731 400

Check je caravan!

Check je caravan!

Aankoppelen en wegrijden? Dat kan. Maar we zien toch wel graag dat u even de caravan checked op de belangrijkste punten.

Want wij willen écht niet dat u op vakantie te maken krijgt met ongemakken. Check daarom altijd even uw caravan op de volgende punten:

De Bandencheck

Hoe oud is je band? sommige verzekeringsmaatschappijen zien graag dat de band na 6 jaar wordt vervangen. 10 jaar is wel écht het maximum. Je kunt de leeftijd van de band controleren doordat er een 4-cijferigecode op staat: Fabricageweek en het jaar.

Controleer ook of de band geen scheurtjes of bobbels heeft en of het profiel nog voldoende is. En natuurlijk de bandenspanning. Denkt u ook aan het reservewiel?

De trekhaak

Het is geen onderdeel van de caravan zelf, maar zonder is het wel lastig meenemen. Zit er roest op de trekhaak? Verwijder dit dan met een fijn schuurpapier. En ontvet de kogel daarna met thinner.

De verlichting

Loop even alle lichten na. Doen ze het goed? Natuurlijk lampjes vervangen die het niet doen.

Scharniertjes check

Het dakluik is een kwetsbaar onderdeel. Kijk even of alles nog goed vastzit zodat hij tijdens het rijden niet ineens openbreekt.

Gasinstallatie

Controleer elk jaar de gasinstallatie op scheurtjes. En de drukregelaar heeft maar een levensduur van maximaal 10 jaar. De fabrigedatum staat meestal op de drukregelaar. En is het niet goed zichtbaar: noteer het dan met watervaste stift.

Wij wensen u een fijne vakantie!

Terug naar blog & nieuws